It’s the weekend!

Unfortunately, I have to work tomorrow. Damn. Bukan ada OT claim or anything. Not even any allowance.  I know that as a Planner, I have to at least monitor while production is running in the factory… but come on la, boss, the fuel that I use to go to work ain’t cheap.

Nevermind la. Because like a legendary quote states, instead of being sad, one should choose to be awesome. Hahaa.

 

Let’s just be happy and try to enjoy the weekend as much as possible. What say you? Ada pigi jalan-jalan ka this weekend?

pixel Its the weekend!

18 Responses to “It’s the weekend!”

Just June 23rd, 2012 at 01:39

Happy weekend and Happy working on Saturday!! Half day saja baitu kan.. Hehhheh

[Reply]

Arms Reply:

Apa pula halfday… dari pukul 9 sampai pukul lima a. Usual day dari 8 to 5.45. Kira satu hari juga ni. Haish.

Nda pa la kan, cari pengalaman dulu.

[Reply]

azeanthy June 23rd, 2012 at 09:50

ohhh…sometimes i hate extra work.but then that could be a license for u to get an extra allowance someday..=)

[Reply]

Arms Reply:

I work here for a year already… I haven’t get any extra allowance or even overtime claim. :P

[Reply]

beaty June 23rd, 2012 at 10:24

aiya ko kerja ka?

BH palan2 la..sa ni kai2 juga pas kerja p huntung wedding stuff juga ni

[Reply]

Arms Reply:

Ya kerja kira full day la ni. Damn. Hari Sabtu lagi ni.

Sia kerja 12 jam, nda sempat pigi hunting apa2 hahaa.

[Reply]

wen June 23rd, 2012 at 11:51

kamu mmg keja every saturday ka? sabar2 ja la kio..heheh

[Reply]

Arms Reply:

Manada… 5 days a week ja kami ni. Tapi because banyak barang kena order kan, jadi banyak la production kami kena buat.

Sia relax ja, soon mo pindah kerja suda ni. Hahaa.

[Reply]

Fadzmie June 23rd, 2012 at 11:56

I’ve been working 7 days a week for such a long time already. Mula-mula tu mimang sakit hati juga la. Haha.

[Reply]

Arms Reply:

7 days?! what5 Itu baru la power. Power Rangers. Wakakaa. Kerja apa o smpai cam tu. Mesti gaji malatup tu kans hahaa.

[Reply]

Tunung June 23rd, 2012 at 17:12

Happy weekend Arms! Luckily, weekend is my off day, tapi teda pigi jalan2 sbb belum gaji lagi, ingaa usin suda.. =)

[Reply]

Arms Reply:

Sia pun nda ada usin suda… tinggal biru-biru lagi ni wakakaa. Ada juga la sikit bikin isi minyak keta. LOL.

Ba, nanti gaji, pigi mana ko?
haaha2

[Reply]

Diana Diane Teo June 24th, 2012 at 09:38

Kasihan kau Arms! Tak apa! Susah dahulu, senang kemudian. ^^

[Reply]

Arms Reply:

Kesian kan sia… ba coklat sia mana? Hahaa tda-tda ba.

Ya memang betul tu. Nanti happy juga tu eventually kan hehee.

[Reply]

Aemy June 24th, 2012 at 12:16

working at weekend sucks right? haha. today pun ada production at my place, but nasib baik i’m just an intern :p hehehehe…
happy sunday, buddy!

[Reply]

Arms Reply:

Ya it really sucks… big time!

LOL. That’s why, when got production, I have to stay. Arrrgh.

Happy Monday, pal.
yes4

[Reply]

misya June 24th, 2012 at 12:32

keja hgj minggu akan bikin jiwa kacau tau. kami klu sdh ada sekolah ganti hari sabtu mmg rasa mau gigit2 jak. hahahhaa

[Reply]

Arms Reply:

Bikin kacau jiwa betul o kan… sia pun gitu. Terus macam tda life ni kalo kerja 6 hari seminggu. Adui. Kalo half-day nda pa juga.

Wakakaa. Mo gigit-gigit ka. Bagus lagi kalo ada benda mo gigit, kalo nda ada? Gigit angin la. Hahaa tda-tda ba.

Happy Isnin, Misya!

[Reply]

Leave a Reply

yes1 haaha2 heh1 what2 please1 no1 angry4 bleh1 cry1 more »